Trivselhelg med Aktiva Synskadade

Nu är vi hemkomna från en ”trivselhelg” med Aktiva Synskadade ute på Mälargårdarna utanför Enköping. Och det var verkligen soft och trivsel.

När jag i fredags kastat mig av tåget från min tjänsteresa till Göteborg hann jag bara hem och vända, byta kläder och väska innan det bar av igen. familjen stod färdigpackad och klar innanför dörren och det handlade bara om minutrar innan tåget gick in mot stan.

Samling vid Telefonplan som vanligt. Det börjar ju bli rutin för oss också eftersom detta är tredje aktiviteten med föreningen. Denna gång var det så få deltagare så det räckte med två minibussar istället för den stora turistbussen. Några kom försent så vår buss åkte i förväg upp och kom fram till ett svinkallt hus och mängder med snö. Vi packade in oss i valfria rum och Denise och Jesper fick välja eget rum, vilken lyx!

I väntan på den andra bussen hämtade vi ved och skyndade oss att tända en rejäl brasa och det tog tid innan man kunde sitta där och värma sig. När de andra kom var det kvällsfika och en rutinmässig information för ett litet gäng rutinerade deltagare.

Temat för helgen för utom trivsel skulle ha varit lite Mac och musik. Men eftersom det bara var vi där som skulle ha visat men ingen att visa för slutade det med att vi satt i soffan i brasrummet och slöade och det gav verkligen temat trivsel sin rätta ton.

Vår familj hade lunchpasset och det blev grillat ute men vi åt inne =) Under eftermiddagen åkte vi snöskoter på Mälarens isar och det var grymt kul. tyvärr fanns bara en av två snöskotrar hela så det blev till att stå och frysa och vänta en del. Vid en lite våldsam lek gjorde sonen illa sitt redan skadade knä, men i övrigt förflat allt med alla armar och ben i behåll.

På kvällen efter en god lasagne till middag, spelade vi frågespel. Först Pest eller Colera och sedan MIG. Jesper var en förträfflig spelledare. Förutom att sådana spelsessioner brukar kunna bli lite långrandiga mot slutet och man bara vill att eländet ska ta slut, så var det trevligt.

Under söndagen skulle vi bada vedeldad tunna men den var inte fylld och hyggligt varm förrän efter lunch det det egentligen skulle städas och packas. Men vi var så få deltagare så det gick bra. Men bada riktig tunna har jag nog aldrig gjort tror jag och det var grymt skönt. Det hade gärna fått vara kallare ute eftersom det nästan töade och var väldigt isigt. Men det kan jag absolut tänka mig att göra om. Föreningen äger också en bastuflotte som invegs under höstens aktiviteter men det missade jag.

När stressen med städningen var klar var vi äntligen på väg hem. Alla somnade som små ljus i bussen på väg hem. Istället för Telefonplan släpptes vi av på centralen eftersom det var mest lämpligt för de flesta. Mirandas skor hade blivit blöta vid tunnbadet så henne fick jag bära över hela centralen och hemma vilket hon var mycket nöjd över!

Det var väldigt skönt att komma hem ikväll. Här råder också trivsel. Borta bra men hemma är ändå alltid bäst!

[tags]Synskada, Synskadade, Aktiva Synskadade, Blind, Blinda, Enköping, Showdown, Snöskoter, Mälaren, Badtunna[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.