Nyårsfirande 2013

Så var nyårsafton här, men den blev inte riktigt som det var tänkt. Det traditionsenliga firandet med familjen Pålsson ställdes in på grund av magsjuka och då valde vi att hålla oss undan för att slippa smittas :)

Nu sitter vi hemma istället och familjen är dessutom reducerad med ett barn som firar, förhoppningsvis under kontrollerade former med en kompis och hans familj. Det är självklart i en familj där vi kan ha kontakt med föräldrar och lita på att de ser till att barnet kommer in i tid, hel och nykter hoppas jag.

Vi andra fem genomför nyår i all stillhet. Menyn blir ungefär som den var tänkt, rårakor med gräddfil, rödlök och kaviar till förrätt och kött med hasselbackspotatis till varmrätt. till kaffet provade jag en liten Cognac, men det smakade inte lika bra utan MPs sällskap, så det blev Fanta resten av kvällen.

Nu sitter vi mest och väntar på 12-slaget känns det som. Vi skämtar redan om att så fort de slutat panga, så går vi ut med hundarna sista svängen så kan man sova sedan.

Egentligen känns nyår allt mer överskattat för varje år. Vi köpte inga raketer för första gången någonsin. Vi saknar vårt sällskap och lider med de i familjen som är sjuka, men annars börjar det kännas som vilken kväll som helst. Imorgon är det förvisso ledigt, men på torsdag är det arbete igen och samma klienter som 2013 och jag har egentligen inga förhoppningar om att det som fungerar mindre bra på min arbetsplats ska bli bättre under 2014. Men jag sköter mitt och gör det jag ska så bra jag kan och det känns fortfarande helt OK att gå till jobbet. Jag går dit för mina klienter och ganska många fina kollegor. Resten får försöka vara.

Nyårslöften då? Det känns ganska förlegat och löjligt. Alla som säger att de ska sluta röka, dricka, träna mer och sedan blir det ändå bara pannkaka av allt ihop och man blir besviken på sig själv och säger till sina vänner att det där lovade du förra året också :)

Men jag skulle vilja ha mer energi till annat än jobb. Jag ska försöka fortsätta ägna mig åt sådant som gör mig glad och får mig att må bra. Då tror jag att jag blir bättre för andra också. För mig innebär det rent konkret att jag skulle vilja orka hålla en konstant, ganska hög träningsnivå och kanske ta mig lite längre så som till tävlingar. Mer om förhoppningarna inför 2014 skrev jag tidigare idag i min årskrönika.

Imorgon blir det sovmorgon och sedan ett längre pass på cykeln. Jag är så fantastiskt glad över min cykel och trainer som jag köpte i år. Det var nog 2013 års mest lyckade investering i prylar som jag tror jag kommer ha stor nytta av framöver på min väg till paralympics :)

Önskar alla er ett gott nytt år och ta hand om varandra!

[tags]2013, 2014, Nyår, Nyårsafton, Nyårsfirande, Nyårslöfte, Nyårslöften[/tags]

2 reaktioner till “Nyårsfirande 2013”

  1. Jag tycker du skulle ta tag i din lust att skriva. Göra något mer av det. Du skriver bra. En bok, betald krönikör, noveller, eller vad som. Bara det är svårt nog för dig, att det är en utmaning. Ta denna din förmåga på allvar. Gå en skrivarkurs???

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.