Inomhuscykling på trainer

Cykelträningen inför våren är i full gång och jag älskar min trainer. Det finns en del saker jag inte är nöjd med, framför allt stabiliteten i den trådlösa kommunikationen mellan trainern och datorn och kvaliteten på datorprogrammet. Det fungerar inte alltid perfekt att ansluta för att komma igång och ibland slutar programmet fungera mitt i en träningssession. Vid dessa tillfällen används hårt språk… Men på det hela taget fungerar det bra och andra märken verkar ha motsvarande problem.

Det är ett bra sätt att träna inomhus på och min främsta möjlighet att cykelträna över huvud taget. Dagens pass var längs en 4 mil lång videobana från Bardolino till Verona i Italien.En ganska flack sträcka med 3–4 backar och långa raksträckor för att öva tempo. Sträckan blev snabbt en av mina favoriter.

Eftersom datorprogrammet till min trainer i dagsläget inte kan exportera träningsdata till något av de stora verktyg jag använder för analys, så blev jag tvungen att använda min Garmin Edge 500 för att logga träningen parallellt med trainern. Det är egentligen inget problem med det, en extra fart/kadens-sensor på cykeln och sedan försöka mäta bakhjulets diameter för att få distansmätningen att stämma överens något så när med trainerns mätning. Det blev hjulets diameter -4mm men det är ännu inte perfekt.

Banan jag cyklar är ca 41,5km och nu mäter cykeldatorn 43,77km, ett fel på ca 5%. Det är egentligen helt OK. Det är ändå svårt att veta vilket värde som stämmer bäst överens med verkligheten. Ändrar jag bakhjulets diameter i cykeldatorn och drar av ytterligare så kommer det stämma så småning om. Jag behöver dra av ungefär 50 meter per kilometer vilket borde bli ytterligare 5mm.

[tags]Cykel, Cykling, Tandemcykel, Träningscykel, Motionscykel, Trainer, Spinning, Spinningcykel, Cykeldator, Garmin, Träning[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.